Flickr Fotoğraflarınızı Siliyor

0
8

5 Şubat’tan sonra Flickr, 1000’den fazla resimli ücretsiz hesaplardaki eski fotoğrafları silmeye başlayacaktır.

Resim barındırma sitesi Flickr’da 1.000’den fazla fotoğrafınız varsa, bu çok önemli silmeye başlıyor.Bu fotoğrafları indirmeniz gerekiyor anlamına geliyor, yoksa resimleriniz silinmiş olucak . Evet, bu çok kötü hemde çok kötü bir haber! Fotoğraflarınızı kaybetmek istemezsiniz.

Kasım ayında SmugMug’a ait Flickr, 8 Ocak’tan itibaren sitenin kullanıcılarına sunduğu sınırsız resim deposunu sonlandırmayı planladığını duyurdu. Bundan sonra, Flickr yalnızca 1000 fotoğrafı ücretsiz barındıracak ve siteye yüklediklerinden daha fazlasına sahipseniz bunları görüntülemeyi durduracaktır. Ayrıca, 1000 sınırını aştıysanız, hesabınıza daha fazla fotoğraf yükleyemezsiniz.

Ayarlardan resimlerinizi indirebileceğiniz bölümden yapıcaksınız. Biraz zaman alıyor, ancak bir bağlantı içeren bir e-posta alacaksınız. Bu sizi eski fotoğraflarınızın zip dosyalarını indirebileceğiniz bir sayfaya götürecektir. Orada kaç tane fotoğraf bulunduğuna bağlı olarak, birçok veya yalnızca birkaç zip dosyası alabilirsiniz.

Artık başka bir depolama alanı sunan firma seçme vakti geldi.

Google Drive kullanmak daha mantıklı geliyor artık 🙂